شکایت ترک انفاق چگونه است؟

 

در بیشتر موارد ن هنگامی به سوی شکایت کیفری  نفقه می روند که از سوی همسرانشان از خانه بیرون شده اند یا این که با وجود زندگی در خانه همسرشان، مرد به او نفقه یا خرجی  نداده و او را رها کرده است. در چنین شرایطی ن می توانند با مراجعه به دادگاه های کیفری محدوده ست خود شکایت ترک انفاق را مطرح کنند و امیدوار باشند در مدتی کوتاه به حق خود برسند.

در شکایت ترک انفاق  نیز اولین قدم نوشتن دادخواست در دادسراست. زن پس از مراجعه به دادگاه در متنی می تواند شکایت خود را این گونه مطرح کند.

ریاست محترم دادسرای.

احتراما اینجانبهمستحضر می دارد که متشاکی به نام.از تاریخ.تا تاریخ.نفقه و خرجی مرا نپرداخته است و مرا از منزل زوجیت بیرون کرده است . اکنون تقاضای رسیدگی و مجازات کیفری او را دارم.

با احترام :.

 

شکایت ترک انفاق پس از ثبت در واحد رایانه از سوی سرپرست دادسرا به یکی از شعب دادیاری ارجاع می شود.

بعد از ارائه این شکایت به دادگاه و تعیین شعبه، دادیار از خواهان پرس و جو می کند و براساس نشانی ذکر شده از متهم او را فرا می خواند. ممکن است این احضار به صورت تلفنی صورت بگیرد، اما در صورتی که مرد حاضر به شرکت در دادگاه نشود، دادگاه وی را به شکل کتبی احضار خواهد کرد. ویژگی این احضار هم این است که برگه اخطاریه به زن داده می شود تا با مراجعه به کلانتری محدوده ست همسرش، این برگه را به همراه مامور کلانتری به مرد ابلاغ کند.

در این برگه نیز عنوان شده است که مرد ظرف مدت مشخصی برای ادای توضیحات باید به دادسرا مراجعه کند و در غیر این صورت جلب خواهد شد. البته در مواردی نیز انجام تحقیقات به عهده کلانتری محدوده ست گذاشته می شود و کلانتری از طریق دایره قضایی این تحقیقات را تکمیل و پس از آن پرونده را برای دادسرا ارسال می کند. در صورت اثبات جرم ترک انفاق برای مرد کیفر خواست صادر می شود و مجازات جرم ترک انفاق از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس می باشد. در جرم  ترک انفاق استطاعت مالی زوج  لازم است زیرا کسی که توان پرداخت نفقه را به دلیل عدم استطاعت مالی ندارد نمی توان مجرم محسوب نمود.

به‌ موجب ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی، هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد، یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع نماید، دادگاه او را از سه ماه و یک‌روز تا پنج ماه حبس محکوم می‌نماید.» در این ماده دو جرم ترک انفاق زوجه و ترک انفاق افراد واجب النفقه غیر از زن، مورد جرم‌انگاری قرار گرفته است   . ماده۵۳ ـ هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد(ترک انفاق) یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می شود.

https://t.me/Namehnegari2017/17

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها